Tydalsfestivalen med rekordsalg

I Utbrudd er vi glade i både musikk og kule utfordringer. Derfor passa det ganske så fint da Tydalsfestivalens nye leder utfordret oss til å doble fjorårets salg av Earlybird-pass.

– Hei, i fjor solgte vi rundt 230 festivalpass på Earlybird, og i år kunne vi tenkt oss å doble dette! Får dere til det, er vi veldig sugne på et lengre samarbeid med dere!

 

Omtrent sånn lød utfordringen fra den nye festivalsjefen for Tydalsfestivalen. Og responsen fra oss kunne vel knapt vært kortere og mer presis:

– Kult. Det får vi til, ja!

Og omtrent like fort var arbeidet i gang. 

 

Likviditet er helt essensielt

- Alle festivaler er avhengig av god likviditet mellom festivalene. Som fersk festivalsjef var det svært viktig for meg å få god hjelp til å drive frem billettsalget på Earlybird, forteller Odd Arne Halaas, som ikke hadde vært mange ukene i jobben da han kontaktet oss.

– At jeg oppdaget Utbrudd var faktisk litt tilfeldig, men i det første møtet ble jeg kjent med profesjonelle og nysgjerrige folk som gjorde at jeg følte meg trygg som kunde. I tillegg jobbet de raskt, og jeg opplevde at de leverte på alle punkter, fortsetter Halaas.  


Utfordringen var egentlig like enkel som den var komplisert: 

 • For det første måtte vi skape nok blæst til å selge 500 festivalpass på en uke. 
 • I tillegg måtte vi samle data, for å kunne jobbe datadrevet i årene fremover. 


Løsningen på begge utfordringene var å finne i HubSpot sin Marketing Hub, med funksjonalitet for å personalisere, samle data, automatisere og skape workflows.


Det smakte av fugl, selv med få ingredienser

Det vi hadde å jobbe med var billettsystemet Hoopla sine begrensede data fra festivalen i 2023, noen bilder fra tidligere festivaler, en merkevareprofil med farger og grafiske elementer, samt en spørreundersøkelse. 

Helbillies STICKER 40


Sist men ikke minst hadde vi et festivalprogram vi var ganske sikre på kom til å treffe publikum. Dette måtte vi utnytte for alt det var verdt.


Eksklusivitet rundt artistslipp og Earlybird-salg

En viktig del av planen lå i å samle flest mulig abonnenter til festivalens nyhetsbrev, slik at vi kunne belønne de som var tidligst ute med å vise interesse for 2024-utgaven av festivalen.

Ved å gi nyhetsbrev-abonnenter eksklusiv tilgang til de 500 billettene, var planen at følelsen av knapphet ville komme snikende og sette fart på salget.

People 2 Kvadrat

 

Kanalmiksen besto av META, Snapchat, Nyhetsbrev, organisk og PR. Alle budskap to dager før artistslippet, handlet om å melde seg på nyhetsbrev for å få tilgang til kjøpslenken til 500 Earlybird-billetter med 40% avslag.

Skjermbilde 2023-10-27 kl. 08.56.10

I workflowen på nyhetsbrevet lå det 4 mailer.

Tirsdag: Velkommen som abonnent (HUSK TORSDAG!)
Onsdag morgen: Mer om artistene (HUSK TORSDAG!)

Onsdag kveld: Earlybird-tilbudet sendes kl. 09:00 i morgen tidlig!
Torsdag morgen: Kjøpslenke sendes til nyhetsbrev-abonnenter.

 

Tall som overgikk alle forventninger

Allerede første dag med annonsering, hadde nesten 1000 mennesker meldt seg på nyhetsbrevet.

500 festivalpass ble revet bort på 20 minutter!

 Spørreundersøkelsen fortalte oss at de aller fleste av publikum på 2023-festivalen var til stede på grunn av stemningen. Vi ønsket derfor å fokusere på bruk av publikumsbilder, i tillegg til karusellannonser som viste frem artister.
 
Da den aktuelle torsdagen kom, og nyhetsbrevet med Earlybird-tilbudet ble sendt ut 09:00, var 500 festivalpass revet bort etter kun 20 minutter. 
 
Festivalsjefen var ikke tung å be når det gjaldt å smi mens jernet var varmt. Nye 500 billetter ble tilgjengelig, også disse med 40% rabatt. Før klokken var 13:00 var disse også solgt.
 
Det betydde suksess. På to plan:
 •  I alt ble 1000 festivalpass solgt til Earlybird-pris, på under fire timer.
 • Vi fikk også etablert en nyhetsbrevliste med over 1300 mennesker, med sterk interesse for festivalen.

– Når jeg i etterkant ser resultatet av det innledende arbeidet, er jeg strålende fornøyd og har nå inngått et videre samarbeid med Utbrudd som vi har store forventninger til, avslutter Halaas.

 

Her er avslutnngsvis noen tips til deg som skal selge billetter:

 • Engasjer de lojale, og belønn dem
 • Skap knapphetsfølelse
 • Sørg for å ha stor penetrasjon. Målrett bredt og generelt. Og her er noen konkrete tall fra kampanjen, for de som er interessert: 

 • Cirka 500k betalte visninger
 • Kostnad per sign-up: 24 kr
 • Åpningsrate nyhetsbrev: 79 %
 • Klikkrate nyhetsbrev: 74 %