Tidenes beste fredag for Eplehuset

Å få rekkevidde og oppmerksomhet på Black Friday er blitt en stor og kostbar utfordring. 

Denne casen var en av finalistene i Performance Awards i 2020. 

 

Eplehuset er Norges største premium reseller av Apple-produkter, i tillegg til at de fører en rekke andre merker i tilbehørssegmentet. De har i dag over 20 butikker og servicesentre, lokalisert over hele landet. 

Utbrudd har samarbeidet med Eplehuset i mange år, og denne gangen skulle vi virkelig få bryne oss på en heftig målsetting, knyttet til Black Friday: 

Å øke omsetningen med 15 % i butikk og 30 % i nettbutikk, sammenlignet året før. 

Konseptet Black Friday har som kjent mange utvidet til å gjelde både Black Week og Black Month. Eplehuset er imidlertid tro mot det opprinnelige konseptet, og kjører kun tilbud på selve Black Friday. Dette gjør det utfordrende å nå gjennom hos forbrukerne.

Samtidig er Applebrukere er en attraktiv målgruppe hva gjelder kjøpekraft, og det er stor konkurranse i annonseringen mot denne gruppen. Black Week ga utfordringer mtp. synlighet og relevans inn mot selve salgsdagen, og å få lavest mulig kostnad på annonseringen.

Erfaringsmessig vet vi at kvalitetsdata med høy relevans gir lavere klikk- og konverteringskostnader, og at det blir lettere å få rekkevidde og eksponering hos definert målgruppe. 

Løsningen ble derfor å samle mest mulig kvalifisert data i forkant av Black Friday, og benytte dataene i kampanjen. For å få innhentet mest mulig data opprettet vi teaser-kampanjer på tvers av kanaler, og opprettet i tillegg konkurranser og arrangement på FB for hver eneste butikk. I tillegg kjørte vi egne annonser med formål å øke listen over mottakere av nyhetsbrevet. 

 

I annonseringen ble følgende data benyttet: 

1, 2 og 3.pd eplehuset case

Gjennom en 100 % datadrevet tilnærming til målretting og optimalisering av kampanjen, forventet vi å kunne

  • nå ut til relevante kjøpere i en periode hvor det er ekstrem høy konkurranse.
  • være så relevante at omsetningsmålet ble nådd.

De lokale FB-arrangementene ga også butikkene muligheten til å poste unike tilbud som kun gjaldt deres egen butikk.

 

Kanalmiksen vi jobbet med var Snapchat, Facebook, Instagram, Display og nyhetsbrev.

Totalt testet vi hundrevis av ulike kombinasjoner av budskap og creatives, for å kunne la det datadrevne oppsettet bestemme hvilke som fikk mest synlighet. 

Resultater: 

Resultater Eplehuset-3

Uttalelse fra Facebook:

«Fantastiskt uppsätt av kampanjen som var aktiv under Black Week för Eplehuset. Ni lyckades kombinera fantastiskt kreativt material med bra segmentering och helt rätt användning av placeringar samt budget-optimering. Jag tycker speciellt om det retargetingfokus ni hade. Fortsätt tänka på samma spår när ni skapar strategin för 2020!»

Axel Strelow - Strategic Partner Manager i Facebook