En alternativ boligmesse for Tempe VVS

Boligmessa, en årlig hendelse som genererer mye omsetning til Tempe VVS, ble avlyst grunnet pandemien.

Hvordan kunne vi sammen hente inn det tapte? 

 

TEMPE VVS SENTER AS er Trondheim største og en av Norges største VVS- og hyttebutikker. De fører alt fra de store til de mindre kjente merkevarene, og kvalitet er alltid er i fokus. 

For å finne de riktige produktene til sine kunder, bruker Tempe VVS mye tid på å besøke messer og fabrikker for å bli kjent med de riktige produsentene og menneskene bak de forskjellige produktene. De har i mange år også brukt store ressurser på fysisk synlighet på Boligmessen - som arrangeres hvert år. Her får de vist fram bredden i vareutvalget og engasjerte, kunnskapsrike medarbeidere. Det er også en nyttig del av den totale årsomsetningen og en viktig salgsflate.

Derfor var det en utfordring at Boligmessen 2020 15-17. november ikke kom til å gjennomføres, selv om grunnlaget for avlysningen var naturlig og helt riktig.

 

Tempe VVS, som er en mangeårig samarbeidspartner av Utbrudd, kom til oss et par måneder før Boligmessen var planlagt for å diskutere alternativer, ettersom Boligmessen med all sannsynlighet kom til å bli nedskalert, i verste fall avlyst.

De ønsket å se hvorvidt det var mulig å gjennomføre et alternativt arrangement, uten å helt vite hva de ønsket. Vi fikk med andre ord carte blanche og et romslig budsjett, sammenlignet med tidligere kampanjer. 

 

Målet var ganske klart.

 

Vi ønsker et arrangement som kan gi omsetning tilsvarende det vi ville ha hatt i et normalår. 2 millioner kr. fordelt på nett og ved fysisk besøk”

 

På dette tidspunktet hadde vi god tid, og allokerte godt med interne ressurser til å komme opp med et konsept som ville fungere. 

Vi ønsket ikke å strekke ut messeperioden i alt for stor grad, og falt ned på at en messe, uansett hvordan den måtte bli gjennomført, nyter best av å ha en tydelig tidsramme. Dette var viktig for å kunne tilby ordentlig gode tilbud, for å spisse kommunikasjonen nok og for å skape urgency slik at potensielle kunder “bare måtte slå til”. Dessuten visste vi at eksterne faktorer som tiden vi lever i akkurat nå gir grobunn for oppussingsprosjekter og at folk historisk sett setter av baderomsbudsjettet til helgen Boligmessen skal foregå.

 

Vi kom opp med flere forslag, men det vi likte best, og bestemte oss for å pitche til kunde var “Baderomsmessa”. Her ønsket vi å spille på “Messe”, uten å nevne Boligmessa, og gi assosiasjoner til gode tilbud. “Messe” smaker godt i lommeboka og frontallappen skjønte vi.

 

Vi bestemte oss for å starte annonsering for Baderomsmessen helgen før den opprinnelige Boligmessa, nå Baderomsmessa, og ønsket velkommen til en live “Kvelden før Kvelden”-sending torsdagen før messestart 13. november. Her skulle vi ha besøk av de leverandørene som var med på tilbudene, og gi hver og en av dem muligheten til å fortelle litt om sine produkter. 

 

Vi laget en landingsside som vi rutet en relevant målgruppe inn til, og la samtidig opp til at alle som hadde vært innom nettsiden, eller vist interesse i arrangementet for livesendinga, skulle retargetes med produktannonser når messen var i gang.

 

Alt var i orden, men mandagen etter annonseringsstart kom det ytterligere innstramminger fra FHI.

 

Nå ble vi anmodet til å unngå å samles, om det ikke var strengt nødvendig. 

En “Kvelden før Kvelden”-sending med 10 leverandører og 2 ansatte i en etterhvert trang utstilling på Tempe var strengt talt ikke nødvendig.

 

Derfor ble vi, fire dager før messestart, nødt til å kaste de opprinnelige planene og tenke på nytt. Arrangementet ble endret. Landingssiden måtte endres og planene for livesendingen og den interaktive delen av den måtte skrinlegges.

Vi falt ned på at vi bruker den tiden og delen av budsjettet som skulle gå til live-sendingen og annonsering rundt den, på å spille inn femten filmer, som skulle gå organisk og betalt gjennom hele messeperioden.

Bilde av lars til Case

Vi visste at Lars på Tempe VVS gjorde seg godt foran kamera, og la opp til en løs og lettbeint tone-of-voice. Hver dag la vi ut én organisk post der Lars fortalte om “dagens produkt” og videoene distribuerte vi til relevante målgrupper.


Alle som hadde engasjert med videoen, enten organisk eller betalt, besøkt nettsiden eller på annen måte vist interesse for arrangementet ble eksponert for produktannonser med tilbudsvarene under hele messeperioden.

 

Dette funket eksepsjonelt godt.

 

Som dere vet hadde vi et måltall på 2MNOK i omsetning under messeperioden. Bare på nett hadde vi med knappe syttitusen i mediekjøp, en omsetning på godt over 800´000. I butikk, nærmere 2´000´000. Vi nærmet oss faktisk 50% økning av den totale målsetningen. 

Det gir oss en ROAS på nærmere 12 i digitale flater. Noe både vi og kunde er strålende fornøyd med.